Stil mi Sezon mu?

Hepimizin bildiği kalıp bir cümle ile başlayalım: ‘ Bu sezon çok moda!’. Her sezonun öne çıkardığı stildeki herhangi bir kıyafet için bu cümleyi sıklıkla duymuşsunuzdur. Ve evet o sezonun stili sizinle örtüşmüyorsa, tarzınıza cuk oturan yeni bir kıyafet almak imkansız. Sezon trendleri; spor, gündelik, şık, iş kadını, avangard vs. gibi belli kalıplar içinde dolaşıyor.

Tüketim alışkanlıklarımızın ve ihtiyaçlarımızın sürekli değiştiği, hızına yetişemediğimiz bu çağda sezon stiliyle uyuşmadığımız dönemlerde hangi markaya baksanız sizinle bağdaşmayan bir sürü benzer koleksiyonla karşılaşıyorsunuz. Bir yandan alışveriş anlayışımızın değiştiğini artan sezon sayısı bize zaten söylüyor. Fakat bu artışa rağmen kendimize yakıştırdığımız tarzda kıyafet bulmak her zaman mümkün olmuyor. Sadece zevklerimiz değil sezon içinde ihtiyaçlarımız da değişiyor. Aynı sezonda birden fazla stilde kombinler de herkes için gerekli. Böyle bir ihtiyacınız varsa sezon dışı bir stilde, tasarımı dikkat çeken ve özgün çizgileri olan parçaları bulmak gerçekten çok zor. Bunun gibi bir durumda ya maziye dönüp gardırobunuzun şefkatli kollarına atılacaksınız, oradan çıkan bir parçayı sezonla örtüştürüp yeni bir kombin üretmeye çalışacaksınız ya da samanlıktaki iğne için çarşı pazar dolaşacaksınız. Nihayetinde tasarımıyla göz dolduran bir kombine ulaşma ihtimaliniz ciddi şekilde azalacak.

Mezun olduğunuz dönemki sezon stilini düşünün kaçımızın içine sinmiştir bilinmez. Veya önemli bir davet için spor şık bir kombine ihtiyacınız olduğunda hani şu ‘aslında çok özenmedim, dolabımdaki her şey tasarım’ imajını vermek zorunda olduğumuz kritik zamanlar için, budur dediğimiz kombini yapmak için çektiğimiz acılar.

Çizginizi göstermenin fark yaratacağı, sizin için çok önemli bir iş görüşmeniz varken tüm moda sektörünün size sırt çevirmesinin ne demek olduğunu bilenler vardır aramızda. Dramatik örnekleri çoğaltabiliriz elbette. Sonuçta bizim için önemli olan bazı anlarda ve pozisyonlarda sırf sezon stiliyle uyuşamadığımız için üzerimizde taşıdığımız kıyafetler ne kadar trend olursa olsun kendimizi sakil ve uyumsuz hissettiğimiz zamanlar vardır. Moda da artık mutluluk getirmeyecekse ne için var değil mi?

Seçenekler sınırsız gibi gözükse de bahsettiğimiz durumları yaşama sıklığımız hiç de nadirattan değil. Hala üretim biçimleri tek tipleri destekleyecek şekilde tasarlanmış durumda. Yeni modayı başlatacak olan markalar aynı sezonda birden fazla stili sunanlar olacak.  Bir noktada ihtiyaçlarımızın çeşitliğine ve geçiş hızına uyum sağlamayı bilen markalarla yola devam edeceğiz. Çünkü değişmeyen tek şey değişimin kendisi, yazımıza bir klişeyle başladık başkasıyla son veriyoruz. Klişelerin dolabınıza giremediği günler dileriz.

You have successfully subscribed!
This email has been registered